• Dit gratis e-book helpt je om spelfouten te voorkomen. Je leert de tien beroemde spellingregels, krijgt uitleg en ziet voorbeelden.

  Inhoud:

  1. Wordt of word?
  2. Gebeurd of gebeurt?
  3. Gedeletet of gedeleted?
  4. Los of aan elkaar?
  5. Ervan uit of er vanuit?
  6. Kosteloos of kostenloos?
  7. Displays of display’s?
  8. Genieën of geniën?
  9. Als of dan?
  10. De tangconstructie
 • Het Hand(ig) boek zakelijk schrijven is geschreven door onze schrijftrainers Afke van der Horst en Jeanine Reuver. Het verscheen bij uitgeverij Sdu en wordt inmiddels door velen gezien als een onmisbaar naslagwerk. De auteurs introduceren elke tekstsoort met een voorbeeld van een tekst die niet zo geslaagd is en leggen uit wat er is misgegaan. Natuurlijk geven ze vervolgens ook een voorbeeld van een goede tekst, met een uitleg waaróm die tekst zo goed is. Met een handig invulschema voor de betreffende tekstsoort − het format − en een bijbehorend stappenplan komt iedere schrijver stap voor stap van ‘nul’ tot een goede tekst. Het inkijkexemplaar bevat de eerste paar hoofdstukken van dit boek. Het volledige Hand(ig) boek zakelijk schrijven kun je online aanschaffen als je wilt.
 • Hoe sluit je je zakelijke mail of brief correct af? Na deze minilearning ken je de regels en heb je inspiratie voor de afsluiting van je mail of brief.
 • Online cursus B1 schrijven

  78,50 (94,99 incl. btw)
  Duidelijke taal! Na deze cursus B1 schrijven ken je de tien richtlijnen en kun je ze toepassen. Met als resultaat: begrijpelijke en toegankelijke teksten.

  Probeer de gratis proefles

 • Online cursus Commercieel schrijven

  78,50 (94,99 incl. btw)
  Hoe activeer je je lezers? Hoe overwin je weerstanden? Hoe schrijf je overtuigend? Daar zijn tips en trucs voor en die kun je leren! In deze cursus combineren we de klassiekers met de nieuwste inzichten.

  Probeer de gratis proefles

 • Online cursus Foutloos Nederlands schrijven

  78,50 (94,99 incl. btw)
  Spelfouten? Kromme zinnen? Niet nodig! Deze cursus behandelt de basisregels van de Nederlandse spelling en grammatica. De opfriscursus voor iedereen!

  Probeer de gratis proefles

 • Online cursus Overtuigende rapporten

  66,07 (79,94 incl. btw)
  Deze cursus leert je helder en gestructureerd schriftelijk rapporteren. Inclusief: vele rapportformats en een handig stappenplan.

  Tip: boek ook persoonlijke feedback bij je e-learning.

 • Online cursus Persbericht schrijven

  78,50 (94,99 incl. btw)
  In deze cursus leer je aan welke eisen je persbericht moet voldoen om voor publicatie in aanmerking te komen: opbouw, lay-out, nieuwswaarde, journalistieke schrijfstijl en prikkelende koppen. Met veel voorbeelden, tips en formats.

  Probeer de gratis proefles

 • Online cursus Piramidaal rapporteren

  78,50 (94,99 incl. btw)
  Leer schrijven volgens het beroemde piramidemodel. De praktische cursus biedt naast heldere uitleg ook formats, voorbeelden en veel oefenmateriaal.

  Probeer de gratis proefles

 • Online cursus Schrijven met inspiratie

  78,50 (94,99 incl. btw)
  Inspiratie en creativiteit nodig? In deze cursus vind je concrete tips en trucs voor onderscheidende teksten, met een frisse woordkeus en nieuwe invalshoek.

  Probeer de gratis proefles

 • Online cursus Zakelijke mail en brief

  78,50 (94,99 incl. btw)
  Nooit meer eindeloos heen en weer mailen? Deze cursus leert je helder, bondig en correct e-mailen. Met veel voorbeelden en oefenopdrachten.

  Probeer de gratis proefles

 • Online cursus Zakelijke schrijfstijl

  78,50 (94,99 incl. btw)
  Deze cursus leert je alles wat je nodig hebt voor zakelijk schrijven: van een heldere boodschap en een logische structuur, tot goede zinsbouw en frisse woordkeus.

  Probeer de gratis proefles

 • Het Hand(ig) boek zakelijk schrijven is geschreven door onze schrijftrainers Afke van der Horst en Jeanine Reuver. Het verscheen bij uitgeverij Sdu en wordt inmiddels door velen gezien als een onmisbaar naslagwerk. De auteurs introduceren elke tekstsoort met een voorbeeld van een tekst die niet zo geslaagd is en leggen uit wat er is misgegaan. Natuurlijk geven ze vervolgens ook een voorbeeld van een goede tekst, met een uitleg waaróm die tekst zo goed is. Met een handig invulschema voor de betreffende tekstsoort − het format − en een bijbehorend stappenplan komt iedere schrijver stap voor stap van ‘nul’ tot een goede tekst. Alle tekstformats zijn online beschikbaar als pdf. Let op: deze tekstformats horen bij het Hand(ig) boek zakelijk schrijven. In dit handboek wordt het gebruik van de tekstformats toegelicht, inclusief tips en praktijkvoorbeelden.
Ga naar de bovenkant