Je zakelijke schrijfvaardigheid vergroten?
Hier vind je een selectie van onze videotutorials. Meer videotutorials zijn natuurlijk te vinden in onze online schrijfcursussen.
Wil je als eerste op de hoogte zijn als er nieuwe videotutorials verschijnen? Volg ons dan op social media:
Weg met stoffig taalgebruik
Stof je woordkeus af en ga voor frisse woorden!
Meldt of meld? Een simpele truc
Twijfel je over de d’s en t’s? Met deze simpele truc is twijfel verleden tijd!
Gebakken lucht
Doe je aan vaagtaal, vulwoorden of andere loze praat? Dan is het hoog tijd om je menu aan te passen!
Voor wie schrijf je?
Schrijf vanuit je lezer, niet vanuit jezelf. Hier zie je in een voorbeeld hoeveel verschil dat perspectief maakt!
Los of aan elkaar?
Eén kleine spatie kan zorgen voor een wereld aan betekenisverschil. Kijk maar. En met dit voorbeeld in gedachten, zul jij de spatiefout niet snel meer maken!
Wollige taal
Schrijf je een beetje wollig, ambtelijk, omslachtig? Bekijk dan deze video en zorg dat jouw lezer de draad niet kwijtraakt!
Wordt of word? (De d's en t's)
Spelling van de d’s en t’s: bijna iedereen heeft er moeite mee. Niet nodig! Wij leren je twee simpele regels en twee handige trucs. Zo maak je geen fouten meer!
Slotzin zakelijke mail of brief
Waarom moet je nooit zomaar eindigen met “Ik hoop u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben? En wat werkt dan wel?
What's in it for me?
Activeer en prikkel je lezer met succesvolle zakelijke teksten door te schrijven vanuit de vraag: What’s in it for me?
Begin niet met Naar aanleiding van
Open je zakelijke mail of brief niet met Naar aanleiding van. In twee minuten leggen we uit waarom het een slecht idee is om je zakelijke openingszin met deze drie woorden te beginnen.
Tangconstructie vermijden
De tangconstructie: een beruchte schrijffout. Maar wat is de tangconstructie ook alweer, wat is er mis mee en hoe vermijd je een tangconstructie?
De tussen-s
Een van de grappigste spellingregels van het Nederlands betreft de tussen-s. In deze video leggen we uit hoe de regel werkt.
Alineaopbouw
Een goede verdeling in alinea’s maakt je tekst overzichtelijk en toegankelijk voor je lezer(s). In deze videotutorial leer je in anderhalve minuut de belangrijkste richtlijnen voor een heldere alineaopbouw.
Online profileren: je deskundigheid tonen
Hoe profileer je jezelf online? Om je te onderscheiden, wil je overbrengen dat je (of: je organisatie) deskundig is op je vakgebied. Hoe vertaal je dat naar sterke content? Dat leren we je in deze videotutorial.
De tangconstructie (en de oplossing)
De tangconstructie is een bekend probleem. In deze videotutorial leggen we uit wat een tangconstructie precies is en vooral: wat de oplossing is.
Effectieve call-to-action schrijven
Hoe krijg je je lezers in actie? Hoe zorg je dat de online lezer (door)klikt, meer leest, bestelt? Door effectieve call-to-action te schrijven! In deze videotutorial leggen we uit welke teksten wél werken (en waarom).
Drie regels voor een heldere woordkeuze
Hoe kies je de juiste woorden voor een heldere, toegankelijke schrijfstijl? In deze videotutorial leggen we uit wat lezers helder vinden en welke woorden je beter kunt vermijden.
Journalistieke formule: de W-vragen
De W-vragen zijn een handige manier om informatie te selecteren en ordenen. In deze videotutorial leggen we uit hoe je de W-vragen kunt gebruiken om je tekst helder op te bouwen.
Schrijf concreet
Hoe maak je een tekst aansprekend? Concrete formuleringen helpen de lezer om een beeld te krijgen, waardoor de boodschap beter overkomt. In deze videotutorial leggen we uit hoe dat werkt.
#lekkerduidelijk deel 5
Hoe schrijf je lekker duidelijk? Dat zie je hier in praktijk. Stap voor stap herschrijven we een moeilijke zin naar lekker duidelijke taal.
#lekkerduidelijk deel 3
Hoe schrijf je lekker duidelijk? Dat zie je hier in praktijk. Stap voor stap herschrijven we een moeilijke zin naar lekker duidelijke taal.
#lekkerduidelijk deel 2
Hoe schrijf je lekker duidelijk? Dat zie je hier in praktijk. Stap voor stap herschrijven we een moeilijke zin naar lekker duidelijke taal.