Over Afke

Het leuke van schrijven is dat iedereen er wel iets van vindt. Niet vreemd, want helder en bondig op papier zetten wat je bedoelt is een belangrijke vaardigheid. Sommigen hebben daar plezier in, anderen vinden het verschrikkelijk. Schrijven is een vak, maar een vak dat iedereen kan leren.

Iedereen kan schrijven. Het is de uitdaging voor de schrijftrainer om telkens weer het beste uit elke cursist naar boven te halen. Voor mij is het mooi om te zien hoe je mensen met zoiets belangrijks en persoonlijks als schrijven verder kunt helpen.

Opleiding

Ik ben afgestudeerd als neerlandica aan de Universiteit Leiden. Ik studeerde er taalkunde en moderne literatuur. Mijn lesbevoegdheid behaalde ik aan de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Het vak van schrijftrainer leerde ik in de praktijk, door mee te lopen met een doorgewinterde schrijftrainer. Onder haar supervisie gaf ik mijn eerste trainingen aan medewerkers van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Praktijkervaring

Sinds 2006 werk ik als schrijftrainer en in datzelfde jaar heb ik Zakelijk Schrijven opgericht. Ik geef zowel in company trainingen als individuele schrijfcursussen. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de ontwikkeling van onze online schrijfcursussen.

Samen met Jeanine Reuver schreef ik het Hand(ig) boek zakelijk schrijven, een standaardwerk met tips en schrijfschema’s voor de meest voorkomende zakelijke tekstsoorten. (Bekijk hier het inkijkexemplaar.)

Een schrijfcursus volgen bij Afke?

Bekijk het volledige cursusaanbod. Of vraag direct je schrijfcursus aan: